top of page

Recept: Flyghjältens svävande kycklinggryta med himmelskt havreris

Det här är ett enkelt basrecept som går att variera och utveckla på oändligt många sätt. I och med att kycklinggrytan lagas så snabbt är chansen större att det finns tid till att lägga på grönsaker vid sidan av.


6 portionerIngredienser


Kycklinggryta:600-800 g kycklingfilé/kycklinglårfilé

390 g krossade tomater

250 ml kokosmjölk

½ tsk gurkmeja

½ dl mandelmjöl (kan uteslutas)

3 tsk coconut aminos/tamaris/soja (kan uteslutas)

½ msk kokosolja (till stekning, kan bytas mot annat matfett) örtsalt

svartpeppar


Himmelskt havreris:

Havreris enligt önskat antal portioner (kan bytas ut mot vanligt ris)

1 grönsaksbuljongtärning (kan uteslutas)


Rockig kålsallad:

½ vitkål

125 g färsk grönkål

1 grönt äpple

1 citron (saften från), eller 2 msk pressad citron på flaska

Russin (valfri mängd, kan uteslsutas)

Olivolja, kallpressadÖrtsalt

Svartpeppar (valfritt)


Så här gör du:

  1. Kycklinggryta: Skär kycklingen i önskad storlek, t.ex. strimlor, kuber eller större filébitar. Fräs kycklingen i en stekpanna med kokosoljan tills de är genomstekta. Tillsätt krossade tomater och kokosolja i pannan och blanda om väl. Sedan mandelmjöl och blanda igen. Krydda med gurkmeja, örtsalt, svartpeppar och coconut aminos. Låt småputtra i 10-15 minuter.

  2. Havreris: Koka havreriset, eller annat ris, enligt anvisningen på paketet. Addera en buljongtärning och låt koka med riset.

  3. Rockig kålsallad: Med matberedare: Dela vitkål i lite grövre bitar, och riv i matberedaren antingen med knivbladen eller rivbladet. Tillsätt grönkålen och kör i matberedaren några sekunder till. Skala äpplet, dela det på mitten, tag bort kärnhuset och skär halvorna i tunna strimlor. Blanda samman kålen med äpplet, tillsätt russin i önskad mängd. Smaksätt med örtsalt, svartpeppar, pressad citron och olivolja till önskad konsistens. Saknar du matberedare går ett rivjärn bra till vitkålen istället. Finhacka då grönkålen innan den blandas med den rivna vitkålen.


Comentarios


bottom of page