top of page

Lär känna superhjältarna från Millie och superhjälteveckan

I boken "Millie och superhjälteveckan" hittar familjen på maträtter som de tror att deras favoritsuperhjältar gillar. I det här inlägget får du lära känna superhjältarna lite bättre.


Klätterhjälten Han kan klättra högt och svingar sig lätt mellan hus och träd. Jagar med lätthet skurkar på alla höjder. Han får aldrig svindel. Hans favoritredskap är långa rep och han är en fena på klätterväggar. Det han äter allra helst är stavgrönsaker i alla möjliga färger. Och gärna ett grönt äpple efter maten.Genihjälten Hon använder sin skarpa hjärna för att överlista alla skurkar. Kan tänka sig ur alla kluriga situationer. Hon kommer ofta på smarta uppfinningar och lösningar på problem som andra kanske tycka verkar omöjliga att lösa. Hennes favoritfrukt är alla slags citrusfrukter, som apelsiner och clementiner.Flygarhjälten Hon fångar skurkar genom att färdas snabbare än vinden genom luften. Bovarna har ingen chans att hinna undan. Att hon kan flyga utan vingar är hennes superkraft. För att orka med det äter hon ofta kålgrönsaker, som vitkål, blomkål och grönkål.


Kramhjälten Han kramar om elaka skurkar så att de blir snälla och glada istället. Bovarna glömmer med ens varför de ville göra dumheter. Kramhjälten vet att det mesta går att lösa genom att vara snäll och visa kärlek. Han älskar att äta bananer och bär. Hans krammuskler blir extra starka av all broccoli som han också äter mängder av.


Muskelhjälten Hon använder sin styrka för att fånga in busiga skurkar som hittar på dumheter. Hennes muskler är byggda av supermat som en rejäl sallad. Något som många inte vet om henne är att hon älskar vattenmelon, och dricker gärna färsk vattenmelon mixad med is som en läskande dryck.


Comments


bottom of page