top of page

Millies fyrverkerivatten

Vatten behöver inte vara tråkigt. Piffa till det med frukt, bär, is och en fin karaff så är du hemma.


Vatten är otroligt viktigt för kroppen att få i sig varje dag. I bilderboken Millie och superhjälteveckan pratar de om att det inte är så bra för varken tänder eller kroppen att dricka sötade drycker varje dag.

Därför brukar familjen göra något de kallar fyrverkerivatten. Det är vanligt vatten som blandas med olika frukter, bör eller grönsaker. Och härliga isbitar, gärna i roliga former! Här kommer några av Millies favoriter bland fyrverkerivatten.


1. Gurka + blåbär

Det går bra att använda både amerikanska blåbär och svenska blåbär. Använder du amerikanska blåbär blir de mer som dekorationer och vattnet färgas inte. Väljer du svenska blåbär kan vattnet färgas härligt lila. Ibland kan bären bli lite mosiga då de inte är lika fasta som de amerikanska. Du kan välja själv hur tjockt du skivar gurkan. Låt gärna skalet sitta kvar om du tvättar den noga.


2. Vattenmelon + kiwi + jordgubbar

Har du inte både vattenmelon, kiwi och jordgubbar kan du välja en eller flera helt enkelt. Vattenmelonen och kiwin gör sig bäst i fyrverkerivatten om du skalar dem först. Peta också bort melonkärnorna med en gaffel först om du vill.


3. Äpple + vindruvor + kanel

Skiva äpplen tunt, skölj vindruvorna noga och stick ner en eller två kanelstönger i en kanna vatten tillsammans med is.4. Citron

Kanske den mest klassika varianten av smaksatt vatten? Men alltid en klar favorit. Här man man även lägga till färska myntablad eller färsk citronmeliss för att piffa upp det lite extra.
5. Apelsin + röda bärApelsin görs sig väldigt bra som fyverkerivatten. De flesta röda bär passar bra till, som exempelvis röda vinbär. Bilder: Vecteezy

Comments


bottom of page