top of page

7 tips för fruktskärare

Fruktskärare, fruktavbitare eller "fruit cutters" är användbara verktyg som passar till att skära och forma frukt och grönsaker på olika sätt. Här har jag samlat några tips på saker du kan göra med dem. Du kan enkelt klicka hem Matynfikens egna fina kit med 9 olika formar här.

  1. Roliga & fina former Använd fruit cutters för att skapa roliga former som stjärnor, hjärtan eller djurfigurer av frukt eller grönsaker. Ha dem som ingredienser i exempelvis fruktsallader eller smoothie bowls. Detta kan göra frukten mer tilltalande för barn att äta.

  2. Fruktspett Använd fruit cutters för att skära frukt i jämna bitar och trä dem på spett. Du kan använda olika frukter för att göra färgglada och aptitretande fruktspett.

  3. Fruktblommor Använd fruit cutters för att skära ut blomformade bitar och arrangera dem på en tallrik för att skapa vackra mönster.

  4. Knapriga fredagsmys-snacks Gör fredagsmyset lite roligare med fint formade grönsaker till dippen.

  5. Tårtdekorationer Använd fruit cutters för att skapa dekorationer till tårtor och bakverk eller cupcakes.

  6. Istärningar Skär ut fruktbitar, t.ex. vattenmelon, med skärverktygen och frys serdan in dem. När det fryst ordentligt fungerar de till exempel perfekt som fina och färglada isbitar i dryck.

  7. Konstverk Låt din kreativitet flöda och använd skärvertygen för att skapa konstverk med frukt eller grönskaer. Arrangera utskurna bitar på en tallrik för att skapa vackra mönster, bilder eller kanske till och med ansikten med olika färger och former.

Kom ihåg att rengöra skrärarna ordentligt efter varje användning för att säkerställa god hygien. De kan också vara vassa i kanterna så var också försiktig när du använder och rengör dem så du inte skär dig på kanterna.
Comments


bottom of page