top of page

Förkläden i köket för barn? 4 skäl till varför

Varför ska barn använda förkläden? Jag tror att de inger en känsla av att vara mer av en "riktig kock" och känna sig mer delaktig, självständig och ansvarstagande när de hjälper till i köket. Eller bara att få klä ut sig till kock och leka restaurang.

Förutom det så finns det förstås mer praktiska skäl till varför ett förkläde kan vara bra att ha i köket.

  1. Skydd mot smuts och fläckar När barn lagar mat kan det bli kladdigt och smutsigt. Ett förkläde hjälper till att skydda deras kläder från fläckar och smuts. Det gör att barnet kan vara mer avslappnat och inte behöver oroa sig för att smutsa ner sina kläder.

  2. Hygien Ett förkläde hjälper till att upprätthålla god hygien i köket. Det förhindrar att barnets kläder kommer i kontakt med rå mat eller andra potentiellt smutsiga ytor, vilket minskar risken för kontaminering och spridning av bakterier.

  3. Ökar säkerheten När barn hanterar köksredskap eller heta ytor kan ett förkläde ge ett extra skyddslager och minska risken för skador. Det kan också skydda mot eventuella stänk från heta vätskor eller oljor.

  4. Rolig och engagerande upplevelse Förkläden kan vara färgglada och roliga, vilket kan göra matlagningen till en mer engagerande och underhållande upplevelse för barnen. Det kan öka deras intresse för matlagning och hjälpa till att skapa positiva associationer med att vara i köket. Framför allt om det är motiv med fruk och grönsaker på, som inspirerar till just mer hälsosamma matvaror.


Nu finns det jättefina förkläden i junorstorlek för barn som rykande färsk nyhet i shopen. Både roliga och fina motiv, välj mellan tre olika.

Comments


bottom of page